Turneul naţional Violoncellissimo 2022 ajunge în trei orașe din Transilvania

După șapte concerte cu săli pline în România și în Republica Moldova, Turneul național Violoncellissimo 2022 se apropie de sfârșit. Ultima parte a turneului se va desfășura în trei orașe din Transilvania, urmând ca finalul să aibă loc la Ploiești, în cadrul Festivalului de Jazz.

Ediția de anul acesta, a IV-a, intitulată Euforica, a adus în fața publicului lucrări celebre din muzica clasică, dar și alte genuri muzicale care se potrivesc cu profilul violoncelului și, mai ales, cu spiritul interpreților, astfel că, la concertele lor se ascultă și jazz, rock, folclor, muzică de film și divertisment. Așa cum spunea unul dintre spectatorii de la Piatra Neamț, concertele tinerilor din Violoncellissimo transmit emoție, poezie, energie, optimism și speranță!

Așadar, cine nu a ascultat până acum muzica ansamblului, inițiat și condus de îndrăgitul violoncelist Marin Cazacu, mai poate participa: joi, 20 octombrie, la Bistriţa, vineri, 21 octombrie, la Cluj-Napoca și sâmbătă, 22 octombrie, la Deva.

„Violoncellissimo” este cea mai entuziasmantă experiență profesională pe care am trăit-o până acum. Prin aceste concerte în țară și în lume doresc ca publicul să descopere imensa noastră bucurie de a cânta împreună, și că muzica este sursa celor mai profunde și înflăcărate emoții umane.” spunea violoncelistul Marin Cazacu la jumătatea turneului.

Ultimul concert al turneului Violoncellissimo 2022 va avea loc duminică, 23 octombrie, la Sala Filarmonicii, în cadrul în cadrul “Ploieşti Jazz Festival”.