ITINERAR

19 august – 11 octombrie 2021

Sinaia, în faţa Primăriei (în cadrul festivalului "Enescu şi muzica lumii")
19 august, ora 19
Târgu Jiu, Parcul Coloanei fără sfârşit
20 august, ora 20
Oradea, Piaţa Unirii (în cadrul festivalului European Music Open)
28 august, ora 21
Bucuresti, Foişorul din Parcul Kiseleff
5 septembrie, ora 17
Bucureşti, Promenada Operei
10 septembrie, ora 20
Paris, Sala UNESCO
5 octombrie, ora 19
Bruxelles, Sala Félicien Cattier
6 octombrie, ora 19:30
Bistriţa, Palatul Culturii
8 octombrie, ora 19
Deva, Sala Pro Arte
9 octombrie, ora 19
Braşov, Sala Patria
10 octombrie, ora 19
Ploieşti, Sala Filarmonicii
11 octombrie, ora 19

Despre

Violoncellissimo

Violoncellissimo este unul dintre cele mai vestite ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali şi foşti studenţi ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii şi a tinerelor talente din România.

În anul 2001, concertul susținut de Violoncellissimo în cadrul Festivalului Internațional George Enescu s-a bucurat de un mare succes. Șapte ani mai târziu, Violoncellissimo uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au urcat pe scena Ateneului Român – „un concert demn de cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa. În 2013 și 2018, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneul Român, de această dată în două concerte extraordinare alături de 100 de violonceliști.

În ultimii ani, ansamblul Violoncellissimo a susținut concerte în cadrul a unor importante evenimente culturale din România și străinătate, dintre care amintim: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși la Paris, Ziua Culturii Naționale, Gala premiilor UNITER, Hope Concert 2015, 2016, 2107 și 2018, Violoncelissimo la Washington, Paris, Bruxelles, Beijing şi Luxemburg, în 2018 şi 2019.

Marin
Cazacu

Născut pe 30 septembrie 1956 la Vidra-Ilfov, Marin Cazacu a studiat violoncelul la Liceul de muzică Dinu Lipatti din Bucureşti cu profesorii Ion Urcan si Gabriela Todor, apoi la Conservatorul de stat Ciprian Porumbescu cu renumiţii profesori Serafim Antropov şi Aurel Niculescu. 

După succesul din anii trecuţi, turneul Clasic la puterea a treia – Violoncellissimo revine pe scenele de concert din România, cu o primă serie de concerte în aer liber în luna august, propunând o incursiune sonoră în lumea violoncelului prin intermediul unui repertoriu divers şi spectaculos, de la clasic la contemporan. În ultimul timp, Violoncellissimo a fost tot mai frecvent invitat să susţină concerte în diferite formule şi în diferite locuri. Iar aceste invitaţii au venit atât pentru faptul că de la concertele lor publicul pleacă entuziasmat, cât şi, mai ales, pentru faptul că sunt exemplul viu al succesului dat de combinația dintre profesionalism, prietenie, dialog între generații și multă veselie… o combinație devenită rarisimă în România !

Publicul a avut ocazia de a aplauda unii dintre cei mai buni violonceliști din România, dar şi rezultatele extraordinare la care duce excelenta relație dintre Maestru și Discipoli. Marin Cazacu, Maestrul şi profesorul celorlalți membri ai minunatului Violoncellissimo a întemeiat această formație, care poate avea un număr variabil de instrumentiști, ca pe o extensie a cvartetului Cellissimo, cu care a avut, de asemenea, mari succese în țară și peste hotare.

Şi în 2020, ca şi în anii ce au trecut, violoncelistul şi profesorul Marin Cazacu şi discipolii săi, pe scurt Violoncellissimo, sunt o familie… profesională. O familie compusă din muzicieni – elevii şi studenţii maestrului Cazacu – familie cu un număr de membri în permanentă modificare, o familie ce poartă numele VIOLONCELLISSIMO şi poate aduce pe scenă de la 4 la 100 de violoncelişti. În această formulă flexibilă şi mereu surprinzătoare, familia “extinsă” Cazacu a cucerit scenele de la noi şi din afară – cu apariţii notabile la Luxemburg, Bruxelles, Istanbul, Washington şi nu numai, dar şi într-o apariţie surprinzătoare în finala de la… „Românii au talent”. 

Membrii VIOLONCELLISSIMO

Marin Cazacu
Ştefan Cazacu
Constantin Borodin
Mircea Marian
Izabela Ghergu
Horaţiu Luduşan

Ella Bordinc
Sofia Blandu
Jan Sekaci – violoncel
Iulian Ochescu – pian
Iulia Bitta – percuție

Program muzical

Johann Schrammel – Marş Tomaso Albinoni – Adagio Georg Friedrich Haendel – Passacaglia Constantin Dimitrescu – Dans Ţărănesc Cornelia Tăutu – Da capo David Popper – Poloneza Mozart/Say/ – Alla Turca Jazz Andrew Lloyd Webber/Radu Sinaci – „Fantoma de la operă”
Giovanni Sollima – Violoncelles, vibrez ! Ramin Djawadi – Game of Thrones Dimitri Şostakovici – Vals Astor Piazzolla – Oblivion şi Libertango Carlos Gardel – Por una cabeza Gabriel Faure – Elegie *** – Suita folclorică românească C.Saint Saens/Radu Sinaci – “Bacchanale”
Michael Jackson – Smooth Criminal Luis Fonsi/arr. Radu Sinaci – The new Despacito       Wilhelm Kaiser Lindemann – Mambo Freddie Mercury – Bohemian Rhapsody Sabin Păutza (aranjament) – The Final Countdown Maurice Ravel/Sabin Păutza – Bolero