ITINERAR

06 august- 28 octombrie 2023

Piața Mare din Sibiu
6 august, ora 20:00
Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica – avanpremieră, în cadrul Festivalului “Enescu şi muzica lumii”
18 august, ora 19:00
Focşani, Teatrul Municipal „Maior Gheorghe Pastia” Focșani
20 septembrie, ora 19:00
București, Ateneul Român
7 octombrie, ora 19:00
Iaşi, Ateneu
13 octombrie, ora 19:00
Timişoara, Sala Capitol
19 octombrie, ora 19:00
Arad, Palatul Culturii
20 octombrie, ora 19:00
Deva, Casa de cultura
21 octombrie, ora 19:00
Cluj Napoca, Auditorium Maximum Colegiul Academica, în cadrul festivalului "Toamna Muzicală Clujeană”
22 octombrie, ora 19:00
Ploieşti, Palatul culturii Sala Coloanelor, în Ploieşti Jazz Festival
26 octombrie, ora 17:30
Madrid
28 octombrie, ora 19

Despre

Violoncellissimo

Violoncellissimo este unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești, format la inițiativa violoncelistului Marin Cazacu, cu misiunea de a deschide noi drumuri pentru promovarea muzicii și a tinerelor talente din România.

Violoncellissimo a susținut primul turneu național în 2019, iar în anii următori și-a continuat povestea prin evenimente similare cu ecouri în toată țara.

În această perioadă, ansamblul a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România și străinătate: cel mai recent, la Marea Sală UNESCO Paris – aniversare 65 ani România la UNESCO în octombrie 2021, la Expo 2020 Dubai, în decembrie 2021, dar şi la Washington, Bruxelles, Luxemburg, Istanbul etc.

Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii George Enescu, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții solistice la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong-Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

Marin
Cazacu

Născut pe 30 septembrie 1956 la Vidra-Ilfov, Marin Cazacu a studiat violoncelul la Liceul de muzică Dinu Lipatti din Bucureşti cu profesorii Ion Urcan si Gabriela Todor, apoi la Conservatorul de stat Ciprian Porumbescu cu renumiţii profesori Serafim Antropov şi Aurel Niculescu. 

Turneul Național Classic la puterea a III-a – Violoncellissimo, ediția a V-a 
Cei mai buni tineri violonceliști din țară, conduşi de profesorul Marin Cazacu.  
Unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești.  
Singurul ansamblu de gen care susține turnee naționale și internaționale de asemenea anvergură. 

În toamna 2023, în mari orașe ale României Iași,Timișoara, Arad, Deva, Focşani, Cluj Napoca, , Ploiești, București, dar și la Chișinău și Madrid.

De la entuziasm șieșire din tipare au plecat maestrul și discipolii săi și atunci când au ales programul acestei ediții: “În ultimii ani am spart toate barierele repertoriale, aducând în fața publicului lucrări celebre din muzica clasică, dar și incluzând în programele noastre alte genuri muzicale care se potrivesc cu profilul violoncelului și cu spiritul nostru, al interpreților. Ne place să ne adresăm tuturor categoriilor de public, oferindu-le piese de muzică clasică, jazz, rock, folclor, muzică de film și divertisment. Concertele noastre transmit emoție, poezie, energie, optimism și speranță”  spune Marin Cazacu

PROGRAM

SPONSORI

PARTENERI  MEDIA

PARTENERI CULTURALI

Filarmonica de Stat din Sibiu, Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, Primăria Sinaia, Filarmonica din Timisoara, Ateneul Național din Iași, Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti,  Filarmonica de Stat din Cluj Napoca, Centrul cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Primăria Deva, Filarmonica din Arad, Fundația Prietenii muzicii – Serafim Antropov.