Marin Cazacu şi Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023 ajung în Banat și Transilvania

Timișoara, Arad, Deva, Cluj sunt următoarele opriri ale Turneul Național Violoncellissimo – Clasic la puterea a treia 2023, ediția a V-a.

Joi, 19 octombrie, de la ora 19:00, Violoncellissimo, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale din ultimii 20 de ani, condus de violoncelistul Marin Cazacu, Directorul General al Filarmonicii „George Enescu” din București, va urca pe scena Sălii Capitol din Timișoara. Biletele pentru concert se găsesc pe www.entertix.ro  și www.myticket.ro 

Vineri, 20 octombrie, de la ora 19:00, ansamblul Violoncellissimo ajunge la Palatul Culturii din Arad. Biletele se găsesc pe www.bilete.ro.  Biletele pot fi achiziționate și de la casieria Filarmonicii, luni, marți și joi între 9 și 13, miercuri între 12 și 16, și în zi de concert între 17 și 18:45.

Următorul concert Violoncellissimo va fi sâmbătă, 21 octombrie, la Casa de Cultură din Deva, de la ora 19:00. Intrarea la eveniment este liberă, în limita locurilor disponibile.

Pe 22 octombrie, Ansamblul Violoncellissimo va ajunge la Cluj, la Sala Auditorium Maximum din clădirea Colegiului Academic al Universității Babeș Bolyai, în Festivalul „Toamna Muzicală Clujeană”. Concertul va începe de la ora 19:00, iar biletele se pot achiziţiona de pe site-urile www.entertix.ro  şi www.myticket.ro.  Biletele se pot cumpăra şi de la Agenţia de Bilete a Filarmonicii (Piaţa Lucian Blaga nr. 1-3, tel. 0756048318 sau 0264 43 00 60) sau cu o oră înainte de începerea concertului, direct de la locul acestuia, în limita locurilor disponibile.

În programul concertelor de la Timișoara, Arad, Deva și Cluj se vor regăsi compoziții de Handel, Albinoni, Prokofiev, Piazzola, Offenbach, Sostakovici, melodii precum The Final Countdown sau Bohemian Rhapsody, dar și reinterpretări ale compozițiilor lui Beethoven și Mozart.

După cele 4 concerte urmează concertul de la Ploiești (26 octombrie). Pe 28 noiembrie ansamblul va susține un concert la Madrid.

Violoncellissimo este ansamblul alcătuit din cei mai buni tineri violonceliști din țară, unul dintre cele mai cunoscute ansambluri camerale românești din ultimii 20 de ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis, astfel, un nou drum în promovarea muzicii și tinerilor talentați din România.

Violoncelistul Marin Cazacu este directorul general al Filarmonicii „George Enescu”, profesor la Universitatea Națională de Muzică din București, iar în 1998 a fondat cvartetul Cellissimo, prezent pe scenele portugheze în 2013, la CCB (Lisabona) și Casa da Música (Porto). Maestrul Marin Cazacu a cântat alături de Ghennadi Rojdestvenski, Sergiu Comissiona, Horia Andreescu, Antoni Ros Marba, Vladimir Orlov, Radu Aldulescu, Jeremy Menuhin și alții. De asemenea, a avut multiple apariții la festivaluri internaționale precum cele de la Berlin, Hong- Kong, Macao, München, Milano, Osaka, Seoul, Tokio.

 

Detalii pe: www.violoncellissimo.ro

Violoncellissimo 2023 în concert 1

https://youtu.be/Q_MVYuUreSM

Violoncellissimo 2023 în concert 2

https://youtu.be/I5eg8ETCv9Y

Spot video Violoncellissimo

https://youtu.be/ApVp8gOAiSE

 

ITINERAR:

6 august, ora 20 – Sibiu – Piaţa Mare

18 august, ora 19:00 – Sinaia, Parcul Dimitrie Ghica – avanpremieră, în Festivalului “Enescu şi muzica lumii”

20 septembrie, ora 19:00 – Focşani, Teatrul Naţional, în Festivalul “Classic for teens”

7 octombrie, ora 19:00 – București, Ateneul Român

13 octombrie, ora 19:00 – Iaşi, Sala Unirii Cinema Victoria

14 octombrie, ora 19.00 – Chişinău, Sala cu Orgă

19 octombrie, ora 19:00 – Timişoara, Sala Capitol

20 octombrie, ora 19:00 – Arad, Palatul Culturii

21 octombrie, ora 19:00 – Deva, Centru cultural Drăgan Muntean

22 octombrie, ora 19:00 – Cluj Napoca, Auditorium Maximum, în Festivalul “Toamna Muzicală Clujeană”

26 octombrie ora 17.30 – Ploieşti, Palatul culturii Sala Coloanelor, în Ploieşti Jazz Festival

 

28 noiembrie – Madrid

29 noiembrie – Barcelona

 

PROGRAM:

Fr. Haendel – Passacaglia  

Tomaso Albinoni ( arr. Thomas Mifun)- Adagio

Serghei Prokofiev ( arr. Mladen Spasinovici) – Dance of the Knights din baletul Romeo și Julieta

Heitor Villa Lobos – Preludiu din Bachianas Brasileiras nr. 1

Astor Piazzolla ( arr. Marin Cazacu) – Oblivion și Libertango   

Wilhelm Kaiser-Lindemann – Mambo for six

Jacques Offenbach( arr. Wolfgang Birtel) – Can Can din opereta Orfeu în Infern

Dimitri Sostakovici( arr. Marin Cazacu)  – Vals      

Radu Sinaci – Omagiu lui Ciprian Porumbescu

Ramin Djawadi ( arr. Dan Variu) – Games of Thrones  

Radu Sinaci – Tribute to Mozart    

Freddy Mercury ( arr. Ionut Teodorescu si Andrei Tudor) – Bohemian Rhapsody  

Camille Saint Saens / Radu Sinaci – Bacchanale

The Final Countdown ( arr. Sabin Păutza)

Partener oficial: BRD Groupe Société Générale

Cu sprijinul: JTI

Producător: Pro Contemporania

Coproducător: Radio România

Partener: The Culture Club

Parteneri culturali: Centrul Naţional de Artă Tinerimea Română, Filarmonica de Stat din Sibiu, Primăria Sinaia, Consiliul judeţean Vrancea, Asociaţia culturală Pro Patria Vox, Primăria Municipiului Focşani, Filarmonica „George Enescu” din Bucureşti, Filarmonica din Timișoara, Ateneul Național din Iași, Sala cu Orgă din Chişinău, Filarmonica de Stat din Cluj Napoca, Centrul Cultural „Drăgan Muntean” din Deva, Primăria Deva, Filarmonica din Arad, Biblioteca judeţeană A.D. Xenopol Arad, Filarmonica din Cluj-Napoca, Filarmonica din Ploieşti, Fundația Prietenii muzicii – Serafim Antropov.

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Cultural, Radio România Muzical, Radio România Regional, Mediatrust, România TV, Liternet, Agenția de carte, Ziarul Metropolis, RFI, Cronicari digitali, www.demilioane.ro

Close Menu